Vanliga frågor om rekrytering | www.alandpost.ax

Vanliga frågor om rekrytering

Har du frågor som handlar om att söka jobb på Åland Post eller hur vår rekryteringsprocess fungerar?

Börja gärna med att titta i vår lista nedan med de vanligaste frågorna som vi får.

Vi har många sommarjobbare varje år och oftast anställer vi personer som arbetar som inhoppare under resterande del av året alternativt personer som jobbat tidigare somrar. Då vi behöver nya sommarvikarier lägger vi ut en annons via vår hemsida över vilka sommarjobb som finns att söka. Om du är intresserad så söker du aktuellt jobb på samma sätt som andra lediga arbeten.

Tänk på att vi vanligtvis söker personer som är över 18 år, gärna har körkort och/eller goda språkkunskaper. Vår tidningsutdelning är den enda avdelning som tar emot yngre arbetstagare.

När du skickar in en ansökan till Åland Post registreras dina personuppgifter i vårt rekryteringssystem. Dina uppgifter är därmed sökbara för personer som arbetar med rekrytering hos oss. Du måste därför samtycka till att Åland Post registrerar dina uppgifter och det gör du i samband med att du registrerar din ansökan. Om du vill ta bort din ansökan så meddelar du oss via e-post (jobb@alandpost.com).

Vi söker personal regelbundet och alla lediga tjänster annonserar vi ut här på vår hemsida och hos Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (Ams). Du söker jobb via vårt ansökningsformulär som du hittar för respektive ledigt arbete.

När du har skickat din ansökan via vår hemsida får du där direkt en bekräftelse på att ansökan är mottagen.

Eftersom vi har många olika typer av arbeten hos oss söker vi olika typer av människor. Vi har många specialistbefattningar där man behöver ha en specifik utbildning och/eller erfarenhet för att klara av jobbet, medan andra typer av befattningar får man inskolning på plats hos oss.

Oavsett vilket typ av arbete du söker hos oss så önskar vi att du har en positiv attityd, intresse för aktuella arbetsuppgifter samt har förmåga att skapa en god stämning bland kunder och kollegor.

När du får svar på din ansökan varierar från tjänst till tjänst. Vanligtvis tar det ca 2-4 veckor efter det att ansökningstiden har gått ut.

Ja det behöver du. Vi vill att du alltid skickar in en ansökan via vår hemsida om du hittar en intressant tjänst.

Ja vi tar emot praktikanter. Kontakta personalenheten via e-post (jobb@alandpost.com) alternativt telefon 018 - 6360. Vid kontakt är det bra om du funderat på vad du vill lära dig under din praktik och vilka avdelningar som du är intresserad av. Gör därför gärna lite research på vår hemsida innan du kontaktar oss. Tänk på att vi får många förfrågningar om praktikplats så vi rekommenderar dig att vara ute i god tid.

Marika Lindström
Marika Lindström
Personalchef
+358 18 636 714
marika.lindstrom@alandpost.com