Våra leverantörer | www.alandpost.ax

Störning:

Våra leverantörer

Här är alla våra leverantörer. De med hantel framför tillhör våra motionsleverantörer och de med not framför är våra kulturleverantörer.

Agility.ax

En liten hundsportsförening i Jomala med två belysta, inhägnade träningsplaner inklusive hinder och rallylydnadsutrustning.

Vi strävar efter att alla ska känna sig välkomna och att alla ska ha roligt oavsett ålder, hundras eller ambitioner.

Friskvårdskuponger kan användas som betalning för föreningens agilityverksamhet.

Alandia Flowdog

Alandia FlowDog erbjuder hundträning i en uppvärmd inomhushall med konstgräsmatta och bl.a högklassiga agilityhinder och andra träningstillbehör.
Hyr hallen för egen träning, delta på träningstävlingar, gå en kurs eller investera i personlig träning - valet är Ditt! 
Alandia FlowDog är Ålands mötespunkt för hundintresserade oavsett hundras, målsättning och inriktning.

Friskvårdskupongerna/nättjänsten kan användas på all agilityanknuten träning.

Avancia

Avancia erbjuder dig ett komplett gym, med modern utrustning. Maskiner, basutrustning, fria vikter samt möjlighet till en mer funktionell träning. Redskapen är genomtänkta för att din träning skall bli så effektiv som möjligt. Vi erbjuder också en brett sortiment olika gruppträningsformer.

Bel Canto

Vi erbjuder nytänkande pedagogisk musikundervisning i gruppform, men även individuell undervisning för den som önskar. Vi vill ge barn, ungdomar och vuxna en möjlighet att på ett lekfullt och kreativt sätt utveckla färdigheter i sång, musikskapande och instrumentalspel.

Bio Savoy

Ålands enda biograf erbjuder en modern, bekväm och häftig bioupplevelse. Njut av de fina detaljerna från förr, samtidigt som du åker med i en nöjesupplevelse i bild och ljud.

Bollhalla- Badminton

Badminton - Mariehamns stad

Badmintonbanorna på Bollhalla bokas via Mariehamns stads bokningssystem för idrott- och fritidsanläggningar. Observera att minst fyra regelbundna bokningar måste göras för att kupongerna ska kunna användas.

Läs mer här gällande bokningsreglerna för badminton

Läs mer om Bollhalla
 

 

 

Cityläkarna

Vi på Cityläkarna tar hand om Dig och erbjuder flexibla och skräddarsydda lösningar för både privatpersoner och företag.

I vår träningslokal träffar du fysioterapeuterna Niklas Danielsson och Kjell Signell samt kiropraktorn Sandra Ekström. Här kan du delta i öppna klasser Foundation training, kurser och specialgrupper för muskuloskeletala problem samt företagsspecifik träning.

För bokning och mer information, besök vår hemsida www.citylakarna.ax eller ring oss på 018-22700.

Välkommen till oss!

CrossFit North AX

CrossFit North AX erbjuder instruktörsledda pass, personlig träning, workshops inom tyngdlyftning, gymnastik, rörlighet med mera. En funktionell CrossFit box med noga utvald utrustning och professionella instruktörer för att du ska få så mycket ut av din träning som möjligt.

Läs mer om CrossFit North AX

 

Divealand

I våra vatten kring Åland finner du dykning i världsklass, med oss på Divealand har du möjlighet att besöka några Östersjöns mest välbevarade vrak. Vi erbjuder förutom vrakdykning även dykträning på alla nivåer. Din dykning bokar du på 040-7068045.

Eckerö Golf

Eckerö golf erbjuder fina möjligheter till spel i naturskön miljö. Vi tar emot kuponger för både greenfee och spelarpass. Bokningar på tel. 0457 00 GOLFA.

Entax Virtual Reality

Upplev Virtual Reality på Åland. I en bred repertoar erbjuder vi enastående upplevelser som tar dig på upptäcktsfärd i nya världar. Välkommen till Entax på Torggatan 10 i Mariehamn!
Vi har upplevelser för alla tillfällen och alla sällskap. Kom själv eller med vänner, familj & kollegor och samarbeta som ett team eller utmana varandra i spännande tävlingar. Före och efter det är er tur får ni gärna slå er ner i vår lounge och samtala om er spelupplevelse.

För nuvarande utbud och bokning: www.entax.ax eller vår facebook www.facebook.com/entaxvr

 

 

 

Fananamma

På Fananamma tror vi på styrka, sanna ord och viljan att utmana och utvecklas; i livets alla delar. Vi erbjuder b.la:

1. Gruppträning som puschar och peppar kunder till utveckling
2. Utveckla näringsrika och sockerfria produkter (kosten)
3. Livsstilsgrupper – helhet. Ingen kvick fix.
4. Föreläsningar och kurser (skräddarsydda paket utifrån kunden)
5. Personlig träning – öppet och ärligt, personligt och specifikt (kundens mål)
6. PT-online – personlig träning via nätet

Mer information om oss hittar du på vår hemsida eller på vår Facebook-sida ”Fananamma”.

Feel Good Johanna Lundberg

Med visionen ”Din väg till bättre hälsa” kan Feel Good erbjuda personlig träning, PT online, PT i grupp. 

Du kan göra fystest (som tex kondition eller styrka) eller delta i grupper som MediYoga, styrka & löpning, seniorträning, vattenträning, Mamma Kom Igång samt Mamma fortsättningsgrupper. Även anpassade företagsgrupper eller föreningsverksamhet erbjuds. 

Kontakta PT och företagsfysioterapeut Johanna Lundberg: 0407524536 eller johanna@feelgood.ax

 

Folkhälsan - lokalavdelningar

Vissa lokalavdelningar tar även emot våra friskvårdskuponger. Klicka på namnet nedan för mer information om aktiviteter. Obs! Notera att övriga lokalavdelningar inte är med i Friskvård.ax

Folkhälsan på Åland

Folkhälsan arbetar för att sprida hälsofrämjande information och motivera till rörelseglädje för alla åldrar. Vi erbjuder bl.a. vattengymnastik för gravida, småbarnsmammor och XL. Vårt träningskoncept AktivUTE är ett bootcamp-inspirerande träningspass som erbjuds till mammor och övriga vuxna. Vi erbjuder också möjlighet till egen träning i vår bassäng och gymnastiksal i vårt Allaktivitetshus. Du lämnar in dina kuponger till ledaren eller til receptionen på Skeppargatan 11. 

Germundö Alpin

Germundö Alpin tar emot kuponger för köp av liftkort
 

Hela Hälzan

Laura Vauras + Sussi Knuts = Hela Hälzan. Vi erbjuder våra kunder mångsidig träning där tröskeln att ”komma igång” ska vara så låg som möjligt. På vår träningsmeny finns det idag: Zumba Fitness, Zumba Gold, Piloxing (boxercise & pilates), cirkelträning, styrkegympa och intervallträning. Vi jobbar också med individuell träning som PT och kostrådgivare. På sikt kommer vi även att jobba med mental träning. Hela Hälzan består av motion, kost, återhämtning, avslappning och mental träning.

Idrottsgården

Idrottsgården erbjuder gym, bowling och badminton. Du betalar din del av banhyran med kuponger via receptionen vid bowlingen
 

IFK Mariehamn Fotboll

IFK Mariehamn spelar i högsta serien i Finland (Veikkausliiga) och nu har du möjlighet att betala inträdet till alla matcher  med hjälp av dina friskvårdskuponger om de är aktiverade för kultur. Du kan både köpa engångsbiljett och säsongskort. 

IFK Mariehamn Ishockey

Kultur: Här har du möjlighet att betala inträdet till alla matcher med hjälp av din kulturförmån. Du kan både köpa matchbiljett och säsongskort.

Motion: Din motionsförmån kan du använda till att helt eller delvis betala din träningsavgift. Kontakta kansliet på kansli@mifk.ax för att samordna betalning. 

 

IFK Mariehamn Orientering - Skogsråddet

Skogsråddet; orienteringspaket för motionärer. Vi erbjuder 50 kontroller i olika svårighetsgrader i området kring Mariehamn. Du väljer själv när du vill leta upp kontrollerna under tiden april-september. Priset är endast 15 euro.

Paketet kan köpas med E-tjänst/friskvårdskuponger, hämtning av karta görs från ÅID:s kansli på Östra Esplanadgatan 7, tel.nr. 018-19170. Kansliet håller öppet måndag-fredag kl. 09.00-15.00. 

 

Jomala IK

Jomala IK spelar i division 3 i Finland och nu har du möjlighet att betala inträdet till alla matcher  med hjälp av dina friskvårdskuponger om de är aktiverade för kultur. Du kan både köpa engångsbiljett och säsongskort.  

Lemlands Kommun - Valbohallens gym

I Valbohallen finns ett 36m2 stort gym för styrketräning. För att träna i gymmet bör du godkänna gällande avtalsvillkor samt köpa ett gymkort. Gymkort köper du på Lemlands bibliotek under bibliotekets öppettider (kontant eller kortbetalning). Du bör kunna uppvisa legitimation och låta dig fotograferas. Gymkort säljs ej till personer under 16 år – om du är under 18 år krävs förmyndares skriftliga samtycke (mall finns som bilaga på sidan)

Lustans Yogastudio

Längtar du efter att känna dig mjukare, smidigare, mer energisk eller avslappnad?

Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet så tar vi på Lustans Yogastudio hand om dig. 
I vår vackra, naturliga yogastudio kan du komma på både lugna och aktiva Yogapass m.m. med någon av våra 12 kunniga instruktörer.

Behöver du mest återhämtning och lugn? 
- Prova RelaxDeluxe Yoga, rogivande meditation eller Mindfulness, som ger dig lugn och fokus.
Du hittar tidiga morgonpass, kortare lunchpass och flera kvällspass.

Ps.Vi har även dans och olika Pop-up event på helgerna.   

Hela vårt schema finns på www.lustans.ax och på Facebook:  Lustans
Lustans finns på Norragatan 1A mitt i Mariehamns centrum.

OBS! Från och med 1.1.2020 kommer du även att kunna använda tjänsten för massage hos oss.

Mariebad

Mariebad erbjuder en motionsbassäng och en undervisningsbassäng. Vintertid kan du vinterbada. 

Mariehamns Lawn Tennis Klubb

Tennisbanorna i Bollhalla hyrs ut av MLK, Mariehamns Lawn Tennis Klubb. MLK är en förening med ca. 450 medlemmar och bedriver regelbunden tennisträning för barn från 3-år till vuxenkurser under hela året.

Vi hyr ut tennisbanorna i Bollhalla (3 inomhus) samt Bollhalla ute (grus 2 planer) och Idrottsparken ute (4 hardcourt banor) Kupongerna gäller endast för träningsverksamhet eller abonnemangskunder. Vi tar gärna emot grupper/företag, kontakta föreningen för mer info.

Medimar

Medimar erbjuder olika gruppträningar med fysioterapeut. T.ex. avspänningsträning, ryggträning, nack- och axelgrupp, rörelse och styrketräning för Ålands Invalider etc. Vi erbjuder även personlig träning.

Medis

Medis erbjuder bland annat gymnastik i olika former, vattengymnastik, yoga, Lindy Hop, Balboa, salsa och folkdans. Medis erbjuder bland annat kurser inom musik och konst. Här finns något för alla. Välkommen!

Neurolize Sports Academy

Neurolize Sports Academy erbjuder träning för mindre grupper. Några alternativ på vad vi kan erbjuda är:

Rörlighet: En grund för att bli stark och atletisk är att först bli rörlig. Stela muskler är svaga muskler och hindrar oss att bygga styrka och ökar risken för skador. Vi vill erbjuda ett alternativ där det blir en omedelbar skillnad i rörligheten och skapa förutsättningar för att träna sig stark och skadefri.

Antistress: En stressad kropp är en spänd kropp. I våra anti-stress-grupper får deltagarna enkla tips och trix för mindre stress. Stress är icke-viljestyrt och går inte att tänka bort. Med hjälp av enkla rörelser kan du få kroppen att slappna av.
Mer information hittar du på vår Facebooksida "Neurolize Sports Academy". 
Kontaktuppgifter:

Jane Forsström 040 86 52 700

Tom-Stefan Witting 040 59 46 555

 

Paulas dans Fitness

Paulas dans Fitness erbjuder olika form och nivå av dans fitness, så som Zumba och Go strong by Zumba, som passar för båda män och kvinnor i alla åldrar. Dans är den bästa typen av träning då den är skonsam för kroppen och du tränar samtidigt balans, styrka och kondition.

Mina pass finns i Mariehamn måndagar och torsdagar och i Godby på tisdagar.

Pernillas friskvård

Pernillas friskvård erbjuder träning för alla. Här kan du träna cirkelträning, boxercise, core och powerpulseträning (intervallöpning och styrka ute). Anmälningar på 0457-3313018. Varmt välkommen. 

Pilates Plus

I vår studio kan du träna Pilates och BootyBarre i små grupper. Vi tror att mindre träningsgrupper och den familjära stämningen är vad som skapar miljön där du utvecklas bäst. Det finns även möjlighet för enskilda personer, mindre grupper samt företag att boka in ett eller flera pilates-pass. Kontakta mig gärna med din förfrågan, info@pilates.ax.

Ridklubben Sleipner r.f. / Ridanläggningen

Ridklubben Sleipner r.f.

Ridklubben Sleipner r.f. är en ideell förening som grundades år 1968 och har som huvudverksamhet är att bedriva ridskola. Ridskolan är godkänd av Finlands Ryttarförbund och drivs i föreningens regi med anställd personal. Ridklubben tar emot kuponger för sin lektionsverksamhet.

Länk till Ridklubben Sleipner r.f.


Ridanläggningen – Mariehamns stad

Om du som privatryttare vill hyra ridbanan (per timme, månad, säsong eller år) kan du göra detta genom Mariehamns stad.  Vid intresse kontakta Marina Rehnberg på kultur- och fritidskansliet i stadsbiblioteket våning två.

Länk till Mariehamn stad 

Sat yoga.ax

Sat yoga.ax erbjuder ett stort utbud schemalagda yogaklasser och möjlighet till enskilda grupper med särskilda behov samt privatlektioner i vår ljusa och fullt utrustade yogalokal på Klinten. Vi leder främst Livsyoga som kommer ursprungligen från kundaliniyogan. Varmt välkommen!

Studio Yoga Samprema

På Studio Yoga Samprema erbjuder vi traditionell Hatha yoga, en ”hetare” Ashtanga yoga, en lugnare yoga i form av Yin Yoga, Terapeutisk Yoga, Gravidyoga samt även en separat Yoga för Män.

Vi befinner oss i Godby, ett perfekt alternativ för dem som tycker att det blir för långt att köra till Mariehamn. För kontakt eller ytterligare information, besök gärna vår hemsida eller besök vår facebooksida: ”Studio Yoga Samprema”.

Välkommen!

OBS! Yoga Samprema erbjuder även massage, men friskvårdskupongerna är INTE giltiga som betalningsmedel för massagetjänster.

Tabita Yoga

Art of Living by Tabita erbjuder yoga och meditation i ett avskalat och omfamnande utrymme för kropp, sinne och själ. En plats för tystnad, stillhet och närvaro där du kan landa, bara vara och fördjupa relationen till dig själv, din omgivning och livet självt. 

Teaterföreningen i Mariehamn r.f.

Teaterföreningen i Mariehamn, "Teaterföreningen" i folkmun, är stadens inofficiella stadsteater. Föreningen grundades 1914 och har genom åren blivit något av en institution. Lokalerna har funnits i Mariehamns stadshus sedan huset stod klart 1939.

Träningsverket

Träningsverket erbjuder sina medlemmar ett personligt träningskoncept, som är utformat av specialister inom flera olika områden. Hos oss kan du välja mellan gruppträning, gymverksamhet, personlig träning, kostrådgivning och rehabilitering 

Tuires friskvård

Tuires friskvård håller olika vatteträningar (vattengympa, hydrobic/aquabike, vattenpilates, simteknik) samt även landgympor.

Valbohallen

I Valbohallen finns ett 36m2 stort gym för styrketräning. För att träna i gymmet bör du godkänna gällande avtalsvillkor samt köpa ett gymkort. Gymkort köper du på Lemlands bibliotek med friskvårdskuponger, kontant eller kort. Du bör kunna uppvisa legitimation och låta dig fotograferas. Gymkort säljs ej till personer under 16 år – om du är under 18 år krävs förmyndares skriftliga samtycke (mall finns som bilaga på sidan).

Du kan hyra badmintontider i Valbohallen. Bokningar sker via fritidskansliet per mejl bokning@lemland.ax eller telefon 0457 3799 067.  För att få utnyttja friskvårdskuponger måste man boka minst 10 gånger. Det är enbart möjligt att betala din personliga del av kostnaden med friskvårdskuponger, den andra delen av kostnaden betalas kontant eller med kort på biblioteket alternativt faktureras. Om du vill se vilka tider som finns tillgängliga kan du gå in på http://fri.lemland.ax/bokning/

Lemlands biblioteks öppettider är tisdag och torsdag 9-13, 18-20 onsdag 9-15.

Vianor curlingcenter / Ålands curlingklubb

Vi har totalt två banor i vår anläggning i Eckerö. Vi tillhandahåller givetvis all nödvändig utrustning som behövs för att spela curling. Ta kontakt för frågor om tider och priser. Du kan betala med din kuponger både om du spelar via klubben eller betalar ditt pass direkt på plats centret. 

Yogahuset So Ham

På Yogahuset i Hammarland satsar jag på långsiktiga kurser, djupgående event och privat yoga, coachning, behandlingar.

Titta in på hemsidan eller Facebook för schema och mer information om vår verksamhet.

Välkommen in i yogans värld!

Ålands golfklubb

I det natursköna Kastelholm finns två kompletta 18-hålsbanor. Anläggningen ligger på en udde mellan två havsvikar. Vi har ett trivsamt klubbhus med café och restaurang samt ett modernt servicehus med kansli, pro shop, omklädningsrum och bastu. 

Ålands idrottscenter

Ålands idrottscenter, där Godbyhallen och Godby simhall ingår, har en bred meny med simning, gym, badminton, bordtennis, innebandy, volleyboll, fotboll och mycket mer. Vår personal hjälper mer än gärna till med tips och råd för att du ska komma igång bra eller ytterligare utveckla ditt motionerande. 

Ålands Jakt- och Fiskemuseum

Ålands Jakt- och Fiskemuseum ligger vackert invid Fiskeläget och havet i Eckerö, Käringsund och erbjuder intressanta utställningar, museishop och flera barnaktiviteter. Natur- och kulturhistoria samt en vandringsstig om Ålands geologi! Öppet mitten av maj till slutet på augusti. Välkommen!

Ålands kulturhistoriska museum / Ålands konstmuseum

I Ålands kulturhistoriska museums basutställning lotsas besökaren genom 7500 år av Ålands historia, där man bland annat får följa de första säljägarna som steg iland på karga öar, till dagens globala och mångkulturella samhälle. Utställningen i museets specialsal byts ut flera gånger per år så att det alltid ska finnas något nytt att uppleva.

Ålands konstmuseum presenterar den åländska konsten ur ett brett perspektiv, från målningar och skulpturer till installationer. Därtill visar museet specialutställningar som kontinuerligt erbjuder besökarna nya konstintryck och influenser.

Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum finns under samma tak och har en och samma entrébiljett

Ålands motionsförbund

Ålands motionsförbund erbjuder dig, gammal som ung, van eller nybörjare träning på dina egna villkor och efter din förmåga. Du kommer säkert att hitta något som passar just för dig i vårt roliga utbud. Olika former av aktiviteter som vi erbjuder är gymnastik, vattengymnastik, zumba, styrkepass, latinodans etc. 
 

Ålands sjöfartsmuseum

Ålands sjöfartsmuseum med museifartyget Pommern är ett besöksmål för både vuxna och barn. Här finns något för alla, sjöbjörnar liksom landkrabbor. Museet har öppet året runt medan museifartyget Pommern är öppet mellan maj och september.

Ålands skid- och skidskyttecentrum

I närheten av Vikingahallen och i direkt anslutning till friluftsområdets motionsbanor med sammanlagt 8,5 km skidspår samt skidskyttestation om 20 tavlor driver Ålands Skid- och Skidskyttecentrum Ab sedan år 2004 en konstsnöanläggning.
Det är endast på Vikingahallen du kan köpa ett skidkort om du vill betala med E-tjänst/friskvårdskuponger. Besök Vikingahallen eller ring JIK på tel.nr. 018-31920 eller Vikingahallen på tel.nr. 018-31580.

Ålandstravet

Mariehamn med ca. 10 000 innevånare är huvudstad i det autonoma, finländska, landskapet Åland. Här hittar du Ålandstravet - Travet Mitt i Havet! Anläggningen är granne med Maxinge Center, Ålands mest prisvärda och kompletta handelsplats för hela familjen. Travbanan håller internationell klass och har kompletterats med en hoppbana av gräs och grus, dressyrbanor, framridningsbanor samt en oval för Islandshästar. Varje år arrangeras trav- och ridsport på anläggningen samt andra typer av arrangemang som främjar välmående, gemenskap och hälsa. Du kan betala ditt  inträde med friskvårdskuponger som är markerade för kultur.

 

 

ÅMK Karting

Nöje med fart, Gokart såklart! - Kom till vår kartingbana i Vessingsboda-Lemland och känn adrenalinet pumpa när du kör gokart!

Skyddsutrustning som hjälm finns att låna på plats.