Postpaket till utlandet | www.alandpost.ax

Postpaket till utlandet

Postpaket utrikes kan skickas som antingen Economy eller Priority försändelser.

Economy

Postpaket - Economy är ytledes (väg- och sjö-) transporterade paket och utlämnas alltid från ett postkontor i mottagarlandet. Economy kan endast skickas till Sverige. Paketet finns för avhämtning enligt mottagarlandets bestämmelser om liggetid. Hämtas inte paketet inom liggetiden returneras paketet till avsändaren mot en ny transportavgift.

Priser

Zon Grundavgift +kiloavgift *
1 9,50 € 1,20 €

* Prissätts per påbörjat kilo enligt den vägra vikten (max 30 kg per paket) eller volymvikt beroende på vilken som är störst (1m3 = 250 kg)

Utseende på adresskort för economy-paket

Economy-paket adresskort

Priority

Postpaket - Priority är flygledes transporterade paket via Finland (dock ej flygtransport Åland-Finland). I vissa länder kan paketen köras ut till mottagaren och med elektronisk uppföljning. Prioritypaket kan inte skickas till Sverige.

I de länder där utkörning av Priorypaket ingår till mottagren och mottagaren inte är anträffbar vid leverans förs paketet till kundens adresspostkontor. Paketet finns för avhämtning enligt mottagarlandets bestämmelser för liggetid. Hämtas inte paketet inom liggetiden returneras paketet till avsändaren mot en ny transportavgift.

Priser

Zon Grundavgift +kiloavgift *
2 28,90 € 2,60 €
3 32,60 € 3,00 €
4 32,60 € 6,20 €
5 32,60 € 12,10 €

* Prissätts per påbörjat kilo enligt den vägra vikten (max 30 kg per paket) eller volymvikt beroende på vilken som är störst (1m= 250 kg)

Utseende på adresskort för priority-paket

Priority-paket adresskort

Se mer information och räkna ut volymvikten under Mått och viktgränser för paket

Priority-paket levereras till mottagarens adress i följande länder

Belgien Polen
Danmark Portugal
Estland Schweiz
Frankrike Slovakien
Grekland Slovenien
Irland Spanien
Island  
Italien Storbritannien
Liechtenstein Tjeckien
Litauen Tyskland
Luxemburg Ungern
Norge USA
Nederländerna Österrike

Ett leveransförsök ingår, om mottagaren inte är anträffbar förs paketet till ett avhämtningsställe och avi sänds till mottagaren.

Posten ansvarar ej för förseningar orsakade av mottagarlandets tullverksamhet eller om avsändaren ej bifogat de handlingar som krävs.