Retur av försändelser | www.alandpost.ax

Retur av försändelser

Om du ångrar ditt köp eller av någon annan anledning behöver skicka försändelsen i retur till näthandelsföretaget kan du göra det via Åland Post. Du behöver betala för portot om företaget inte har ett kundreturavtal eller erbjuder tjänsten Easy Return Solution.

Tag med returförsändelsen till närmaste postkontor eller ombud. Begär ett kvitto som bevis över returen. För återbetalning av moms på returförsändelser, kontakta Tullen. Observera att du i många fall behöver ta kontakt med företaget innan du gör en retur.

Kundreturavtal

Om företaget som du har beställt varorna från har ett kundreturavtal med Posten (gäller endast företag från Finland) kan du sända tillbaka varorna kostnadsfritt. Fråga på ditt postkontor om företaget har ett kundreturavtal, så hjälper vi dig med detta. 

Kundreturer Mypack

Åland Post kan också ta emot kundreturer via Mypack. 

T ex Ellos hanterar sina försändelser och returer via Mypack. Det går också bra att skicka returer till andra företag som använder sig av Mypack som leverantör, även till företag utanför Finland.

Returer till företag utanför Finland sänds alltid via Mypacks terminaler i Finland, vilket medför längre leveranstid än om du betalar för portot. Detta kan vara bra att påpeka till företaget när du är i kontakt med dem angående returen. 

Tjänsten kräver alltid att du har fått ett returadresskort av företaget.

Easy Return Solution (ERS) kundretur till utlandet

Vi tar emot gratis kundreturer till utlandet i samarbete med Posti.

ERS kan användas om du tagit kontakt med det avsändande företaget och kommit överens om en retur och fått en blankett som adresskort för kundreturen. Tjänsten kräver alltid att du har fått ett returadresskort av avsändaren.

Sarah Wigell Kundtjänst
Sarah Wigell
Kundtjänst
+35818636624
kundtjanst@alandpost.com
Malin Nyberg Kundtjänst
Malin Nyberg
Kundtjänst
+35818636624
kundtjanst@alandpost.com