Anpassad lagerhantering för Stallhagen | www.alandpost.ax

Anpassad lagerhantering för Stallhagen

En av de kunder som hyr utrymme hos Åland Post för lagerhållning är det åländska ölbryggeriet Stallhagen. Posten sköter förutom frakt och lagring dessutom all orderhantering. De produkter som behövs för deras ölproduktion fraktas till Åland, lagerhålls hos Posten och körs ut till bryggeriet på daglig basis.

Det som lagras är till exempel råvaror som malt och humle, men också glasflaskor och aluminiumburkar. De är skrymmande produkter som kräver stora lagerutrymmen. Även den färdigproducerade ölen lagras hos Posten och körs sedan ut till kund när beställning läggs in i Åland Posts lagerhanteringssystem.

Mats ”Matte” Ekholm är bryggmästare och ansvarar för bryggeriets inköp och produktion. Stallhagen använder dagligen lagerhanteringssystemet för att mata in och avisera Posten om inleveranser och lägga in beställningar både till sig själva och till deras kunder:

- Det här är en helhetslösning som fungerar riktigt bra för oss. Vi lägger order innan kl. 12 och får leveransen nästa dag, säger Matte.

Jonas Back som är ansvarig för lagret berättar att lagerhanteringssystemet går att anpassa för det företag som ska använda det.

- Vi gör ändringar i systemet och hittar lösningar i vår lagerhantering för att passa kundens behov, säger Jonas.

För Stallhagen som producerar ca 30 000 liter öl per vecka är utlokaliseringen av frakt- och lagerhantering ett smidigt sätt att få koncentrera sig på sin huvudverksamhet, att sälja och brygga öl. Och Åland Post gör det som vi är bäst på – skräddarsydda logistiklösningar. Helt enkelt smart logistik.