Privattjänster | www.alandpost.ax

Åland Post och covid-19

Åland Post följer utvecklingen kring coronaviruset noga och gör vad vi kan för att skydda våra kunder och medarbetare från smittspridning.

Här hittar du information om vad vi gör samt tips på vad du själv kan göra när du besöker oss.

Nya postavgifter för paket och godstransporter från och med den 13 december

Nytt porto för brev och kort från och med den 22 november

Momsändring den 1 juli 2021, försändelser värda 22 € eller mindre ska också förtullas

EU:s nya regelverk för moms trädde i kraft 1 juli 2021. Det innebär att alla varuförsändelser ska förtullas och moms ska betalas, även varor med ett värde på 22 € eller mindre. Förändringen gäller även tidningar.

Läs mer om förändringarna

Tullförfaranden för företag ändrade den 19 april och den 1 september

Den 19 april 2021 tog Tullen i bruk sitt nya importförtullningssystem för företag, det så kallade UTU-systemet. Läs mer om vad det innebär och hur vi på Åland Post kan hjälpa dig och ditt företag med dina förtullningar.

Läs mer här

Förtulla ditt paket i Tullens e-tjänst

Från och med den 12 juni kan du inte längre förtulla dina inrikesförsändelser på våra postkontor utan hänvisas att göra din förtullning i Tullens e-tjänst.

Läs mer om att förtulla försändelser

Min Sida – hantera din post- och paketstyrning på webben

Behöver du göra adressändring? Vill du välja ett eget avhämtningsställe och styra dina försändelser till ett postkontor eller ombud som passar dig bäst? Det är några av de tjänster som erbjuds i vår nättjänst Min Sida. Här kan du själv göra anpassningar enligt de adresstjänster vi erbjuder.

Du loggar enkelt in med dina bankkoder för att identifiera dig. De tjänster som är avgiftsbelagda kan du betala samtidigt som du registrerar tjänsten.

Kristian Kojola, affärområdeschef Logistik

Ny chef på affärsområde Logistik

Sedan 1 december är Kristian Kojola ny affärsområdeschef för Logistik på Åland Post. Kristian är född 1986 och har en Master of International Business...
Kvinna som ger paket som ska skickas bort till personal i kassan på postkontoret i Mariehamn.

Mer detaljerade förhandsuppgifter krävs om varuförsändelser som ska skickas till utlandet

Till följd av ändringar i internationella regelverk krävs alltmer detaljerade förhandsuppgifter om innehållet av postförsändelser som innehåller varor (brev...
Taket på Sviby Postterminal med solpaneler.

Sviby postterminal producerar egen solenergi

Nu har vi tagit ett stort kliv i vårt miljöarbete och installerat 420 solpaneler på taket till Sviby Postterminal. "Äntligen är vi igång! Vi är glada och...