Näthandelsföretag | www.alandpost.ax

Näthandelsföretag

För att du ska slippa betala dubbelmoms ska näthandelsföretaget antingen ha ett skattegränsnummer (endast möjligt för finska företag) eller skicka momsfritt till Åland.

Här hittar du länkar till ett antal näthandelsföretag som är medvetna om hur de fakturerar kunder på Åland så att du inte drabbas av dubbelmoms. Det rör sig antingen om företag som har skattegränsnummer, eller företag som skickar momsfritt eller betalar tillbaka momsen. Försändelser som skickas momsfritt skall alltid förtullas. Vissa företag i listan säljer till Åland med moms, men du kan söka tillbaka momsen från säljande företaget efter att du har förtullat varan på Åland.

Observera att uppgifterna i listorna baserar sig på information som kunder (köpare) och företag har meddelat Åland Post. Vi rekommenderar alltid kunder att kontakta respektive företag innan beställning för att säkerställa korrekt momshantering. Åland Post tar inte ansvar för om det har skett en förändring i hur företagen hanterar momsen och leveranserna utan att de har meddelat oss. Det är alltid upp till det säljande företaget att bestämma hur de säljer till Åland.

I de fall där företagen har meddelat Åland Post att beställningarna ska göras på speciella sätt för att kunden inte ska drabbas av dubbelmoms så anges det inom parentes.

De näthandelsföretag som har skattegränsnummer har markerats. Försändelser med skatteegränsnummer kan endast levereras från Finland. Levererar företaget från utlandet gäller inte skattegränsnumret utan försändelsen måste i så fall förtullas.

Observera att det endast är försändelser från företag med skattegränsnummer som inte behöver förtullas.

Tipsa oss! Har du ny info eller har du hittat ett nytt företag som levererar korrekt till Åland? Kontakta kundtjanst@alandpost.com så uppdaterar vi listan.

Näthandelsföretag som säljer till Åland

Barn och leksaker
Bildelar, motorcykel- och båttillbehör
Bläckpatroner till skrivare
  • InkClub (vid betalning via webbank dras momsen av i efterhand)
Böcker
Datorer, elektronik och teknik
Foto och fotografier
Friluftsliv, sport och motor
Handarbete och broderier
Heminredning och husgeråd
Hudvård, hår och smink
Hus, bygg, maskiner och trädgård
Hälsa och välmående
Kläder, skor och accessoarer
Glasögon och Linser 
Mobiltelefoner och tillbehör
Musik och film
Musikinstrument
Onlinevaruhus
Övrigt