Enklare förtullning på webben  | www.alandpost.ax

Enklare förtullning på webben 

När du får ett utrikespaket som behöver tullas in kan du göra allt färdigt på nätet. Tullen har i samarbete med Posti och Åland Post en webbtjänst som gör att man kan lämna in tulldeklarationen på nätet.

Tjänsten gäller utrikes postpaket som skickas till privatpersoner. Inrikespaket från exempelvis Ellos, H&M eller Hobby hall berörs alltså inte av den här förtullningen.

Använd nätbankskoder

Med hjälp av dina nätbankskoder loggar du in på webbtjänsten och gör tulldeklarationen samtidigt som du betalar förtullningsbeslutet på din nätbank.

Vill du inte sköta förtullningen via nätet så hjälper Postens speditionsavdelning dig med detta. Posten erbjuder införtullning enligt gällande prislista samt eventuell tullavgift och den moms som uppbärs av Tullen. För den som önskar finns fortfarande möjligheten att göra förtullningen på plats hos Tullen i Vikingterminalen på Hamngatan.

Enkelt för kunden

När du får en ankomstavi från Posten att ditt paket finns att hämta kommer det samtidigt att framgå hur du ska göra om du vill lämna in tulldeklarationen på nätet. När förtullningsbeslutet är betalt meddelar Tullen automatiskt Åland Post att försändelsen är redo att lämnas ut eller levereras till kunden.

Vill du veta mera?

Om du vill veta mera om hur tjänsten fungerar kan Tullen besvara dina frågor kring nätförtullning på telefonnummer 0295 527018.