Julmärkesmedel | www.alandpost.ax

Julmärkesmedel

Har du en idé eller ett projekt som utvecklar det åländska samhället? Ansök om pengar ur vår julmärkesfond.

Vad är julmärkesmedel?

Åland Post stöder årligen föreningar och organisationer på Åland genom försäljningen av julmärken. Överskottet från försäljningen, som varierar mellan 1000 och 2000 euro, delas ut som julmärkesmedel utifrån de ansökningar som kommit in. Vår allmänna ansökningstid för julmärkesmedel är mars, men vi tar gärna emot ansökningar för bidrag från julmärkesförsäljningen kontinuerligt under året.

Vem kan söka julmärkesmedel?

Allmännyttiga och ideella föreningar och organisationer på Åland.
Privatpersoner kan inte ansöka om bidrag, inte heller vinstdrivande organisationer. 

För vad kan du ansöka om julmärkesmedel?

Bidrag kan ansökas för finansiering av verksamhet och utvecklings- och samarbetsprojekt som stöder det åländska samhället.

Ansökningstid

Sista ansökningsdag är den 31 mars för bidrag från julmärkesförsäljningen.

Hur söker du julmärkesmedel?

  • Ansökan kan formuleras fritt. Tänk på att presentera din förening och speciellt vad ni gör. Tänk också på att berätta varför ni söker stöd, hur stödet ska användas och när det ska användas.
  • Ansökan skickas per post till Åland Post Ab, PB 1000, 22111 Mariehamn eller per e-post till stamps@alandpost.com. Märk ansökan ”julmärkesmedel”.

Det slutgiltiga beslutet om vem som får bidrag från julmärkesmedlen tas av Åland Posts frimärksgrupp i april/maj och meddelas till den adress eller e-post som angetts i ansökan senast 31 maj. Namnet på mottagare kommer att publiceras på julmärkesarket och i Åland Posts övriga kanaler.

Vad är julmärken?

Julmärken är självhäftande dekorationsmärken för brev, kort och paket. Motiven anknyter till årets julfrimärken och är ofta skapade av samma konstnär som frimärkena. Julmärken utkommer varje år i slutet av oktober och efter sammanställning av försäljning betalas bidraget ut följande år, senast i mars.

Frågor?

Frågor besvaras av Gunilla Häggblom, informatör på Frimärken eller Eivor Granberg, affärsområdeschef för Posttjänster och Frimärken.

Gunilla Häggblom på Åland Stamps
Gunilla Häggblom
SE / ENG / DE
+358 18 636 638
stamps@alandpost.com