Sponsring: Kenta och Marcela Sandvik | www.alandpost.ax

Sponsring: Kenta och Marcela Sandvik

Benbrott för Marcela på VM

Då bänkpress-VM avgjordes i Tokyo, Japan, förra veckan var Marcela Sandvik redo för medaljkamp trots en blygsam sjundeplats i förhandsnomineringarna. Hon var i rekordform men det var många medaljkandidater med i leken.

Hon tävlade som vanligt i -52 kg och inledde med 120 kg vilket tyvärr underkändes med domarrösterna 2-1 pga en liten sänkning på vägen upp. Hon valde ändå av taktiska skäl att höja till 122,5 kg i andra rundan vilket hon pressade hela vägen upp men stången rullade ur handen ut till fingerspetsarna med följden att båda benen i underarmen gick av!

Det blev ambulansfärd till sjukhuset för röntgen och det konstaterades att operation behövs. Den utfördes av en idrottsspecialist i Helsingfors fyra dagar senare, och rehabiliteringen kunde påbörjas följande dag.Hon får gå tillbaka till lätt gymträning efter ca en månad.

 

Maken Kenneth "Kenta" Sandvik hade däremot haft en svårare uppladdning inför mästerskapet och hade inga drömmar om framskjutna placeringar denna gång. En månads sjukdom i form av rosfeber i underbenet samt en långvarig inflammation i ryggen till följd av allt haltande efter rosfebern gjorde att i princip all tung träning uteblivit.

Han inledde lite trevande med 320 kg för att sedan följa upp det med ett kanonlyft på 330 kg. Efter lite sneglande uppåt i resultatlistan valdes 352,5 kg som sista lyft och samtidigt en attack på medaljplats, men det blev lite för tungt för dagen trots ett bra försök. Det blev till slut en sjätteplats vilket han är nöjd med, under omständigheterna.