Ny chef på affärsområde Logistik | www.alandpost.ax

Ny chef på affärsområde Logistik

Kristian Kojola, affärområdeschef Logistik

Sedan 1 december är Kristian Kojola ny affärsområdeschef för Logistik på Åland Post. Kristian är född 1986 och har en Master of International Business Management från University College de Barcelona. Kristian kommer senast från Nordea där han har arbetat som kapitalförvaltare. För många är Kristian ett känt ansikte i och med att han var med i IFK Mariehamns fotbollslag som vann den finska ligan 2016.

– När vi lediganslog tjänsten sökte vi i första hand efter en coachande ledare som kan vidareutveckla vår logistikverksamhet i den omvälvande situation som logistikvärlden befinner sig i, säger Henrik Lundberg, vd Åland Post. Kristians internationella erfarenheter och vana att driva vinnande team kommer väl till pass i de kommande utmaningarna.

Kristian kommenterar sin nya anställning så här:
– Jag ser fram emot att få lära känna våra kunder och komma in i logistikbranschen.
Åland Post är ett företag med stor potential, men också utmaningar. De första månaderna kommer jag att praktisera inom Logistiks olika verksamhetsgrenar för att lära mig verksamheten från grunden.

Åland Posts tidigare affärsområdeschef för Logistik, Dan Johansson, kommer att ha en roll som senior advisor inom bolaget fram till sin pension.