Dubbla FM-guld till Sandviks | www.alandpost.ax

Dubbla FM-guld till Sandviks

Både Marcela och Kenneth Sandvik kom till start då styrkelyft-FM med utrustning arrangerades i Tammerfors under helgen som gått.
Det var inte bara medaljer på spel utan i vanlig ordning skulle kvalgränserna till årets internationella mästerskap jagas.

Kenta var först ut på lördagen i viktklass 120+ kg och inledde lite trevande med att få 360 kg i knäböj men när det var dags för paradgrenen bänkpress gick det desto bättre. Det blev godkänt i alla lyft med 340 kg som bäst. VM-kvalgränsen på 965 kg klarades av i det första marklyftet med 270 kg på stången. Det blev även 285 kg i andra lyftet men 300 kg i sista blev för tungt. Totalen på 985 kg räckte till guld, 40 kg före landslagskollegan Jari Martikainen, och landslagsplatsen till EM och VM säkrad.

På söndagen var det Marcelas tur i viktklassen -52 kg, och hon hade också samma mål. 415 kg totalt fanns inom räckhåll och hon inledde strålande med att klara alla sina knäböj med 150 kg på topp. I bänkpress hade hon också en bra dag och mäktade med 122,5 kg. Ingångsvikten 142,5 kg i marklyft spräckte VM-kvalgränsen och hon begärde sedan 155 kg för att ge sig på det totala finländska rekordet men hon var nog lite för nöjd med att klara VM-kvalet och kunde inte riktigt ladda om så hon fick nöja sig med 415 kg totalt. Det gav även FM-guld i viktklassen samt priset för bästa damlyftare på koefficient på hela mästerskapet.

 

Resultatlista