Åländska julmärken till stöd för barn med särlevande föräldrar | www.alandpost.ax

Åländska julmärken till stöd för barn med särlevande föräldrar

Den 9 oktober utkommer årets julmärken från Åland Post. Vinsten från julmärkesförsäljningen går i år till den ideella föreningen PusselFamiljen r.f. som är till för barn vars föräldrar lever åtskilda på Åland.   

De åländska julmärkena är dekorations- och brevtillslutningsmärken, vars överskott från försäljningen går till olika välgörande projekt på Åland. Årets bidragsmottagare är föreningen PusselFamiljen r.f. som började i liten skala 1996. Idag har den nästan 300 medlemmar och växer. Föreningen för samman ensamstående föräldrar, deras barn och nya familjekonstellationer, s.k. stjärn- eller pusselfamiljer.

Föreningens fokus ligger på att erbjuda aktiviteter för barn och är en mötesplats för umgänge och utbyte av erfarenheter. Föreningen arbetar också med att förebygga utanförskap och marginalisering av ensamstående försörjare samt att hjälpa nyinflyttade separerade barnfamiljer att integreras i det åländska samhället. Bidraget från Åland Posts julmärken kommer att användas till en familjehelg som ger kontakt till andra familjer och där nya sociala nätverk kan skapas.

Årets julmärken pryds av gyllengula pepparkaksfigurer och är designade av den grafiska formgivaren Annika Zetterqvist som inspirerades av barnvisan En sockerbagare.

Köp julmärken i Åland Posts webbshop