E-tjänst – personligt friskvårdskonto | www.alandpost.ax

E-tjänst – personligt friskvårdskonto

Med E-tjänsten har du alltid dina friskvårdsförmåner bekvämt till hands i mobilen. Observera att för att kunna nyttja denna tjänst krävs en smartphone. E-tjänsten är säker och lätt att använda. Denna helt elektroniska tjänst är en god gärning miljömässigt, eftersom inget papper används till kuponger och ingen transport krävs för distribution.

För att din arbetsgivare ska kunna ge dig friskvårdsförmånen i form av E-tjänst behöver de ditt mobiltelefonnummer. När arbetsgivaren gjort klart beställningen kommer du inom kort från Åland Post att få ett sms med en länk. När du öppnar sms:et och klickar på länken kommer du till ditt personliga friskvårdskonto. Denna sida kan med fördel sparas till telefonens hemskärm för att lätt komma åt den i framtiden eftersom den då ligger kvar som en app. Här i ditt friskvårdskonto kan du se ditt saldo, se leverantörsutbudet och betalningshistorik och givetvis göra betalningar.

Så här fungerar E-tjänsten: 

Motion, kultur och massage: Din arbetsgivare väljer vilka förmåner som subventioneras till de anställda. Gällande motion och kultur har du som anställd tillgång till alla leverantörer i utbudet, men observera att när det gäller massage har din arbetsgivare möjlighet att välja vilka massageleverantörer du kan nyttja förmånen hos. Listan över massageleverantörerna som presenteras här i ditt friskvårdskonto, och som du därmed kan betala till, kan alltså skilja sig från listan över massageleverantörerna som finns med i vår lista över leverantörer. Din eventuella massageförmån kan endast användas för betalning av klassisk massage och/eller idrottsmassage (inte spabehandlingar). Din arbetsgivare har även bestämt hur stort belopp du får använda per massagetillfälle.

Saldo: Det finns två saldon i friskvårdskontot, ett för motion/kultur och ett för massage. Den summa pengar du eventuellt fått i kultur syns som "Motion/Kultur" och den summan väljer du själv om du använder till motion eller kultur. De pengar du fått i massage går enbart att använda till massage.

Skapa betalning: När du är hos leverantören och vill betala för en tjänst, klicka då på skapa betalning, välj sedan typ av leverantör (motion, kultur eller massage) och slutligen vilken leverantör du vill skicka pengarna till. Fyll sedan i summan och skriv därefter ett meddelande till leverantören gällande vad du vill betala för (valfritt) och klicka slutligen på betala. Direkt då du betalat syns den hos leverantören. Under skickade betalningar syns nu summan du betalat. Skickade betalningar är en betalning du skapat och skickat men som ännu inte godkänts av leverantören. Tag alltid med ett giltigt ID bevis eftersom leverantören kan begära att du ska styrka din identitet när du köper en tjänst. Kom ihåg att dina friskvårdspengar är personliga och du därför inte kan använda dem för att betala för någon annan person.

Skickade betalningar: Skickade betalningar är en betalning du skapat och skickat men som ännu inte godkänts av leverantören. Leverantören tar emot betalningen först när du meddelat vad du vill köpa. Betalningen ligger kvar som skickad betalning i 24 timmar efter att du skickat den. Om inte leverantören godkänt den under den tiden raderas betalningen automatiskt och beloppet återgår till ditt saldo. Du kan enkelt ta bort en skickad betalning genom att klicka på ta bort.

Transaktioner: När du skapat en betalning och leverantören godkänt den ser du transaktionen under rubriken transaktioner. Du ser även inbetalt friskvårdsvärde från din arbetsgivare och även borttaget friskvårdsvärde.

Behandling av personuppgifter: Din arbetsgivare är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som registreras om dig i tjänsten. Åland Post behandlar sådana personuppgifter som ett personuppgiftsbiträde. Arbetsgivaren ansvarar för att du som användare informeras om behandlingen av personuppgifter i enlighet med EU:s allmänna dataskyddsförordning.