E-tjänst – personligt friskvårdskonto | www.alandpost.ax

Störning:

E-tjänst – personligt friskvårdskonto

Med E-tjänsten har du alltid dina friskvårdsförmåner bekvämt till hands i mobilen. Observera att för att kunna nyttja denna tjänst krävs en smartphone. E-tjänsten är säker och lätt att använda. Denna helt elektroniska tjänst är en god gärning miljömässigt då inga papper används till kuponger och heller ingen transport krävs för distribution.

För att din arbetsgivare ska kunna ge dig friskvårdsförmånen i form av E-tjänst behöver de ditt mobiltelefonnummer. När arbetsgivaren gjort klart beställningen kommer du inom kort från Posten att få ett sms med en länk. När du öppnar sms:et och klickar på länken kommer du till ditt personliga friskvårdskonto. Denna sida kan med fördel sparas till telefonens hemskärm för att lätt komma åt den i framtiden eftersom den då ligger kvar som en app. Här i ditt friskvårdskonto kan du se ditt saldo, se leverantörsutbudet och betalningshistorik och givetvis göra betalningar.
Om du av någon anledning inte längre kommer in i ditt personliga friskvårdskonto och inte heller har ditt SMS eller länken sparad, klicka här för att komma till sidan där du kan begära ett nytt SMS.  

Nedan förklaringar till hur tjänsten fungerar.
Saldo: Du har fått en summa pengar av din arbetsgivare som du kan använda till motion och eventuellt till kultur. Under saldo ser du hur mycket pengar du totalt har att använda. Totala summan går alltid att använda till motion och om din arbetsgivare även subventionerar kultur syns den summan som motion/kultur.
Skapa betalning: När du är på plats hos leverantören och vill betala för en tjänst, klicka då på skapa betalning och välj sedan i listan den leverantör du vill skicka pengarna till. Fyll sedan i summan och klicka på betala. Direkt då du betalat syns den hos leverantören. Under skickade betalningar syns nu summan du betalat. Skickade betalningar är en betalning du skapat och skickat men som ännu inte godkänts av leverantören. Tag alltid med ett giltigt ID bevis eftersom leverantören kan begära att du ska styrka din identitet när du köper en tjänst. Kom ihåg att dina friskvårdspengar är personliga och du därför inte kan använda dem för att betala för någon annan person.
Skickade betalningar: Skickade betalningar är en betalning du skapat och skickat men som ännu inte godkänts av leverantören. Leverantören tar emot betalningen först när du meddelat vad du vill köpa. Betalningen ligger kvar som skickad betalning i 24 timmar efter att du skickat den. Om inte leverantören godkänt den under den tiden raderas betalningen automatiskt och beloppet återgår till ditt saldo. Du kan enkelt ta bort en skickad betalning genom att klicka på ta bort. 
Transaktioner: När du skapat en betalning och leverantören godkänt den ser du transaktionen under rubriken transaktioner. Du ser här även inbetalt friskvårdsvärde från din arbetsgivare.
Behandling av personuppgifter: Din arbetsgivare är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som registreras om dig i tjänsten. Åland Post behandlar sådana personuppgifter som ett personuppgiftsbiträde. Arbetsgivaren ansvarar för att du som användare informeras om behandlingen av personuppgifter i enlighet med EU:s allmänna dataskyddsförordning.