E-tjänst – personligt friskvårdskonto

Med E-tjänsten har du alltid dina friskvårdsförmåner bekvämt till hands i mobilen. Observera att för att kunna nyttja denna tjänst krävs en smartphone. E-tjänsten är säker och lätt att använda. Denna helt elektroniska tjänst är en god gärning miljömässigt då inga papper används till kuponger och heller ingen transport krävs för distribution.

För att din arbetsgivare ska kunna ge dig friskvårdsförmånen i form av E-tjänst behöver de ditt mobiltelefonnummer. När arbetsgivaren gjort klart beställningen kommer du inom kort från Posten att få ett sms med en länk. När du öppnar sms:et och klickar på länken kommer du till ditt personliga friskvårdskonto. Denna sida kan med fördel sparas till telefonens hemskärm för att lätt komma åt den i framtiden eftersom den då ligger kvar som en app. Här i ditt friskvårdskonto kan du se ditt saldo, se leverantörsutbudet och betalningshistorik och givetvis göra betalningar.

Här kommer ni snart att få bilder på hur appen ser ut och hur den fungerar. Nedan förklaringar till hur den fungerar.

Saldo: Under saldo ser du hur mycket pengar du totalt har att använda för motion och kultur. Hela summan går alltid att använda till motion.

Betala direkt: När du är på plats hos en friskvårdsleverantör kan du betala för en tjänst genom att klicka Betala direkt och välj sedan i listan den leverantör du vill skicka pengarna till. Fyll i summan och klicka på Skicka betalningen. Direkt då du skickat syns betalningen hos leverantören. När du har skickat en betalning är ditt saldo fortfarande oförändrat, men under Skickade betalningar syns nu summan du betalat.

Tag alltid med ett giltigt ID bevis eftersom leverantören kan begära att du ska styrka din identitet när du köper en tjänst. Kom ihåg att dina friskvårdspengar är personliga och du därför inte kan använda dem för att betala för någon annan person.

Skickade betalningar: Skickade betalningar har ännu inte godkänts av friskvårdsleverantören. Betalningen ligger kvar i 24 timmar efter att du skickat den och om inte leverantören godkänt den under den tiden, raderas betalningen automatiskt och beloppet återgår till ditt saldo. Du kan enkelt ta bort en skickad betalning genom att klicka på ta bort (eller ändra en öppen betalning genom att klicka på ändra.)

Transaktioner: När du betalat och leverantören godkänt din betalning minskar ditt saldo och du ser betalningen under rubriken Transaktioner. Du ser även inbetalningen av ditt totala Friskvårdsbidrag från din arbetsgivare.